Google+

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Φυσικές συνταγές για την περιποίηση προσώπου!

Καλησπέρα κορίτσια!!!

Σήμερα λέω να ασχοληθώ με την περιποίηση προσώπου με ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ! 
Ναι ναι, ξέρω... Όλες λίγο πολύ έχετε ακούσει ή διαβάσει συνταγές για μάσκες κλπ με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι μας... Επειδή βρήκα κάποια βιβλία με κάποιο σύνολο συνταγών θα αναρτήσω μερικές, για όσες θέλουν να κάνουν την "καλή φυσική αρχή" ή ακόμα και γι αυτές που ίσως θέλουν να διαβάσουν και κάτι καινούριο... Στο σημερινό post θα σας προτείνω κάποιους συνδυασμούς "Γαλάκτωμα-Λοσιόν" για μία ολοκληρωμένη διαδικασία περιποίησης!

Να μας συγχωρέσουν οι φίλες μας με ακνεϊκό ή με τάση για ακμή δέρμα αλλά καλό θα είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να δίνουμε προτεραιότητα στις συμβουλές του δερματολόγου γιατί ακόμα και ένα φυσικό υλικό, αν το δέρμα είναι σε ευαίσθητη φάση μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα γι αυτό... Παρόλα αυτά στην περίπτωση που έχουμε το ΟΚ από τον γιατρό μας πολύ ευχαρίστως θα δεχτώ requests για να επανέλθω με φυσικές συνταγές που βοηθούν στην ακμή!!!



Συνδυασμός Νο.1  για κανονικά δέρματα:


Γαλάκτωμα με αγγούρι...

Υλικά: - 3 κουταλιές χυμό αγγουριού
            3 κουταλιές αμυγδαλέλαιο ( σούπερ για όγκο και μακριές βλεφαρίδες)
            3 κουταλιές βαζελίνη χωρίς άρωμα

Ανακατεύουμε πρώτα τη βαζελίνη με το αμυγδαλέλαιο και προσθέτουμε τον χυμό του αγγουριού. Χτυπάμε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές. Προσφέρει δροσερή και πλούσια ενυδάτωση και απαλό δέρμα!!!


Συνδυάζεται με λοσιόν από δεντρολίβανο ως εξής : 

Βράζουμε δεντρολίβανο και αφού κρυώσει και ολοκληρωθεί ο καθαρισμός με το γαλάκτωμα, εφαρμόζουμε ταμποναριστά σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ! 

Συνδυασμός Νο.2 για ξεκούραση και ευαίσθητα δέρματα! 


Γαλάκτωμα με Χαμομήλι...

Υλικά: 3 κουταλιές δυνατό αφέψημα χαμομηλιού (βάλτε αρκετή ποσότητα χαμομηλιού στο νερό)
          3 κουταλιές αμυγδαλέλαιο (μην επαναλαμβανόμαστε :P)
          3 κουταλιές βαζελίνη

Ανακατεύουμε τη βαζελίνη με το αμυγδαλέλαιο και προσθέτουμε το χαμομήλι αφού κρυώσει και το χτυπάμε.

Συνδυάζεται με λοσιόν από φασκόμηλο ως εξής:
20 γρ. φασκόμηλο σε 1 λίτρο νερό αρκεί για να φτιάξουμε τη λοσιόν μας η οποία πέρα απο καταπραϋντική  είναι και άκρως προστατευτική από τις επιπτώσεις του κρύου στο δέρμα! 

Συνδυασμός Νο.3 για λιπαρά δέρματα...!


Γαλάκτωμα με κρέμα γάλακτος και λεμόνι...

Σε ένα φλιτζανάκι του καφέ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμόνι...Ανακατεύουμε καλά και εφαρμόζουμε στο πρόσωπο!
Ταιριάζει απίστευτα μια λοσιόν από μαρούλι, όπου βράζουμε για 2 ώρες περίπου το μαρούλι για να βγάλει όλα του τα συστατικά και αφού κρυώσει εφαρμόζουμε σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ!

Με τους παραπάνω συνδυασμούς μπορείτε να συνδυάσετε μια μάσκα με μήλο, κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. 

Εκτέλεση: Βράζουμε τα μήλα σε γάλα και κατόπιν πολτοποιούμε για να έχουμε έναν ομοιόμορφο "πουρέ". Απλώνουμε το μείγμα χλιαρό στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ και το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε με ροδόνερο, το οποίο βρίσκουμε και σε σούπερ μάρκετ. Επειδή η μάσκα αυτή δεν διατηρείται στο ψυγείο  καλό είναι να υπολογίσετε την ποσότητα που χρειάζεστε κάθε φορά (περίπου 1.5 μήλο και όσο γάλα χρειάζεται για να βράσει!) . 

Κλείνοντας, έχω να σας προτείνω και μία ιδέα για εφαρμογή 1-2 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, που προσφέρει έναν φυσικό, βαθύ καθαρισμό με μία λάμψη που θα σας ανταμείψει για τον κόπο της εβδομάδας... :P 


Βράζουμε θυμάρι, λεβάντα και μια φλούδα από λεμόνι. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί, και ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία: 

Βουτάμε κομμάτια βαμβάκι μέσα στο μείγμα, έτσι ώστε να βραχούν καλά και καλύπτουμε όλα τα σημεία του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ με αυτά! Κατόπιν βάζουμε πάνω από τις κομπρέσες κομμάτια από διάφανη μεμβράνη, για να μην εξατμιστεί το υγρό και το αφήνουμε για 20-30 λεπτά, ανάλογα με τον χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας.

Υ.Γ. Ο,τι περιποίηση κάνουμε στο πρόσωπο, κάνουμε και στο λαιμό και στο ντεκολτέ μιας που είναι η συνέχεια του δέρματος του προσώπου. Όπως ακριβώς κάνουμε και με το make-up.


Επιστροφή στη φύση λοιπόν κορίτσια...!!! Όπως βλέπετε, για όλα φροντίζει!!! 

Εγώ θα σας ευχηθώ να έχετε μία τέλεια εβδομάδα και ελπίζω να είστε όλες ερωτευμένες και έτοιμες για την αυριανή μέρα και νύχτα Περιμένω τις εντυπώσεις και τα σχόλιά σας..!!! Σας φιλώ πολύ!!!


Κωνσταντίνα Σ.


6 σχόλια:

  1. Τι ωραια!κ δ χρειαζεται ν δωσουμε ουτε ευρω!!εξυπνη κ οικονομικη προταση!Τελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ καλό Κωνσταντίνα!!!!
    τι καλύτερο από φυσικά καλλυντικά!!!!!????
    μπράβο κυρία Καρντινάλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό!!Θα φτιάξω αυτή με την κρέμα γάλακτος και το λεμόνι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Orees sundages ala tha ithela na se dw na tis ftiaxneis :) ama ginete - filakia !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεύω τις φυσικές συνταγές αλλά έχω θεματάκι με την ακμή ακόμα και προσέχω πολύ τι εφαρμόζω!! Μια φορά δοκίμασα να κάνω μια μάσκα (δεν θυμάμαι ακριβώς με τι) και ερεθίστηκε όλο το πρόσωπο μου και έκανε μέρες να ηρεμήσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.

© Glam Club, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena