Google+

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Με τσίμπησε κάτι στη θάλασσα;;ΤΙ ΚΑΝΩ;;;;

Καλησπέρα κορίτσια;

Ελπίζω να είστε καλά και τα μπάνια να κρατούν καλά!

Σήμερα σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που αντιμετώπισα πριν αρκετό καιρό.Με τσίμπησε θαλάσσια ανεμώνη.Κάνεις βουτιά.Πίνεις νερό,πας να σηκωθείς και ακουμπάς το γονατό σου πάνω σε βράχο,στο κέντρο αυτού του φυτού.

Αφόρητο τσούξιμο και τρομερός πόνος.Μέσα σε δευτερόλεπτα το γονατό μου έγινε τριπλάσιο και υπέφερα.

Προς γνώση σας,αυτό βρίσκεται σε βράχους,έχει μπεζ/καφέ πλοκάμια(σαν θαλάσσια μακαρόνια),τα οποία κολλάνε στο δέρμα.Στο κέντρο του έχει δηλητήριο,όχι ισχυρό προς Θεού!Αυτό ανοίγει με την πίεση του νερού και κλείνει με δύναμη τον "εχθρό" ή τη λεία του εκεί.Έτσι την πάτησα κ εγώ.

Το τσίμπημά του είναι ανάλογο της τσούχτρας.Δεν το καταλαβαίνεις μέχρις ότου αρχίζεις να νιώθεις ένα ελαφρύ τσούξιμο που όσο περνάει η ώρα γίνεται χειρότερο.Σταματάει όταν το δέρμα φουσκώσει εντελώς.

ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ:

1.Ρίχνουμε άφθονο νερό,ώστε να ξεπλύνουμε και το αλάτι αλλά και το δηλητήριο όσο γίνεται.Έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκάλι νερό.

2.Έχουμε πάντα μαζί μας ΑΜΜΩΝΙΑ.Η πιο γνωστή αλοιφή,είναι φυσικά η fenistil.Ωστόσο,αν υπάρχει και απλή αμμωνία τη χρησιμοποιούμε.Απλώνουμε συνέχεια σε όλα τα σημεία που είναι κόκκινα και έχουν φουσκώσει.Ξεπλένουμε και απλώνουμε.

3.Επισκεπτόμαστε ένα φαρμακείο ώστε να προμηθευτούμε μια καλύτερη και δυνατότερη αλοιφή.Εγώ  πήγα αμέσως(εξ ου και οι οδηγίες που σας δίνω) και ο φαρμακοποιός μου έδωσε την BETNOVATE,η οποία είναι κορτιζονούχα.Κάθε μέρα 2-3 φορές τη μέρα.

4.Θα είναι πρησμένο κάποιες μέρες και θα καίει λόγω του πρηξίματος.ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ(ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΗΜΑΔΙ!!!!),ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙΣ ΑΛΟΙΦΕΣ.ΤΟ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΑΛΟΙΦΗ.

5.Προαιρετικά,βάζουμε μια πετσέτα με πάγο στο πρήξιμο.

6.ΔΕΝ το ξυνουμε,ΔΕΝ το πειραζουμε,ΑΦΗΝΕΙ ΣΗΜΑΔΙ.


Σε μενα κράτησε 3 μέρες το πρήξιμο.Ανά τις μέρες και με τις αλοιφές μειώνεται το "κάπαλο".Χωρίς αλοιφές κρατάει περισσότερες μέρες.

Αυτά από μενα,
επαναλαμβάνω για τυχόν παρεξηγήσεις αυτές ήταν οι οδηγίες που μας έδωσε ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ(εγώ το είχα ήδη ξεπλύνει κ είχα βάλει fenistil,αλλά μας τα είπε γενικά.).

Καλή συνέχεια και ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΒΡΑΧΙΑ!!!

Ευαγγελία!

3 σχόλια:

  1. περαστικα σου!...σιχαινομαι τα τσιμπιματα........ :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επαθα φετος κατι παρομοιο. Εβαλα fenistil και αμμωνια αργοτερα και το πριξιμο υποχωρησε σε 2 μερες... τωρα όμως, 10 μερες σχεδον μετα το συμβάν και ενώ δεν εχω ξαναμπει στη θάλασσα, ξανα εμφανίστηκε το τσιμπημα αντι για "φουσκες" ομως ειναι σπυρακια.. και γυρισε και η φαγουρα... Any ideas??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.

© Glam Club, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena