Google+

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Avene mattifying fluid review


 Τους τελευταίους δύο μήνες μια νέα κρέμα έχει μπει στη καθημερινή μου ρουτίνα,η mattifying fluid από την Avene!Την αγόρασα γύρω στα 12 ευρώ από ένα φαρμακείο και περιέχει 50 ml!
Γενικά χαρακτηριστικά
Είναι ένα λευκό gel ,με την κλασσική μυρωδιά της Avene που απορροφάται πολύ γρήγορα από το δέρμα . Ένα πάτημα της αντλίας αρκεί για να καλύψει ολόκληρο το πρόσωπο και όντως αφήνει το ματ αποτέλεσμα που υπόσχεται! Είναι μια αποτελεσματική ενυδατική και πολύ ωραία βάση για το foundation!


Ειδικά χαρακτηριστικά
Επιλέγω να την χρησιμοποιώ μόνο το πρωί πριν βαφτώ και όχι το βράδυ σαν ενυδατική διότι δεν θέλω να μένουν στο δέρμα μου αρκετά από τα συστατικά της .
Τα συστατικά που με ανησύχησαν είναι το butylene glycol , δεύτερο στη λίστα ,άρα υπάρχει σε μεγάλη συγκέντρωση και όπως βλέπω από το cosdna είναι φαγεσωρογόνο .Οπότε είναι σίγουρα κάτι που δεν θέλω να έχω πολλές ώρες στο ακνεικό δέρμα μου!

Τα επόμενα που δεν μου αρέσουν είναι τα isohexadecane ,polymethyl methacrylate και mineral oil ,όλα παράγωγα του πετρελαίου ειδικά στο να κρατάνε το δέρμα ενυδατωμένο και ματ .Ενώ δεν είναι φαγεσωρογόνα τα ίδια ,εμποδίζουν το σμήγμα να βγει από τους πόρους ,το οποίο είναι φαγεσωρογόνο, οπότε να πάλι σπυράκια και μαύρα στίγματα!
Θα τελειώσω με ένα συνδυασμό συμβουλών από Caroline Hirons και Pixiewoo , τα προιόντα με πετρελαιοπαράγωγα συστατικά και οι σιλικόνες είναι καλό να χρησιμοποιούνται όσο γίνεται λιγότερο και μόνο στο μακιγιάζ ,αλλά και να καθαρίζονται σχολαστικά στο ντεμακιγιάζ!


Τέλος μπορείτε να δείτε στο www.cosdna.com ολόκληρη τη λίστα των συστατικών !

Γενικά είμαι ευχαριστημένη από τη χρήση της σαν βάση στο μακιγιάζ αν και θα ήθελα να είχα κοιτάξει τα συστατικά πριν την αγοράσω!
Την έχετε δοκιμάσει;  Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη ενυδατική για πριν το μακιγιάζ;

21 σχόλια:

  1. Εντάξει..τι να πω, πολύ ψαγμένο post...και πάρα πολύ ενδιαφέρον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπώ Avene και φαίνεται εξαιρετικό προϊόν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα μου αρέσει πολύ η Avene!Για βάση μακιγιάζ ειναι πολύ καλή!

      Διαγραφή
  3. ωωω τι ποστ ηταν αυτο;;;πρωτα απο ολα ενταξει φαινεται καλη η κρεμα αλλα δεν μου ταιριαζει λογω ξηρου δερματος.θα σταθω ομως στην ανακαλυψη αυτου του site για τα συστατικα!με εβαλες στο τριπακι να τσεκαρω ολα τα προιοντα μου τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε Στέλλα,αν ξεκινήσεις δεν σταματάς!!
      Δες και στο http://www.ewg.org/skindeep/ !

      Διαγραφή
  4. εχω κάτι αντίστοιχο από L ' Occitane αλλά το έχουν κάνει discontinued οπότε θα τσεκάρω αυτό της avene μόλις τελειώσει το στοκ. Πολύ ενδιαφέρον site, δεν είμαι πολύ κολλημένη με το να κοιτάζω συνέχεια τα συστατικα΄ειδικά στα είδη makeup αλλά νομίζω για skincare θα το τσεκάρω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο makeup ούτε εμένα με ενδιαφέρει!Αλλά από το να δοκιμάζω συνέχεια διάφορα είδη skincare μέχρι να βρω αυτό που δεν θα μου βγάζει σπυράκια προτίμησα να ¨μάθω" ποια είναι αυτά που με ενοχλούν και απλά να τα αποφεύγω!Να ναι καλά η Caroline!
      Να το δεις το site!Τα κάνει όλα λίγο πιο εύκολα!

      Διαγραφή
  5. Την έχω δοκιμάσει σε δείγμα και μου άρεσε πολύ, με κράτησε ματ για πολλές ώρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ καλή για πριν το μακιγιάζ!Όντως κρατάει τη λιπαρότητα!

      Διαγραφή
  6. Πάρα πολύ ωραίο το post! Δυστυχώς δεν πολυκοιτάω τα συστατικά κ ομολογώ ότι έπαθα ένα μικρό σοκ για την Avene. Την θεωρώ πολύ καλή εταιρία και πρόσφατα πήρα και εγώ μία κρέμα, χωρίς να έχω δει τα συστατικά της. Τώρα θα πάω να κοιτάξω τί περιέχει. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, ευχαριστούμε!
    Φ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Και εγώ δεν το περίμενα,ειδικά mineral oil?
      Να τα κοιτάξεις!!Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Γλυκια μου την εχω και εγω!Την ειχα παρει πριν 6-7 μηνες περιπου και δεν λεει να τελειωσει!Μου χει σπασει τα νευρα πραγματικα!Δεν εχω μεινει πολυ ικανοποιημενη γτ αυτο το ματ που υποσχεται σε μενα ζητημα να κρατουσε 2-3 ωρες! Δεν θα την ξαναπαρω γτ και εμενα δεν μου αρεσαν τα συσταικα της και συγκεκριμενα προσεξα το mineral oil και "ξενερωσα". Ρωτησα μεχρι και την ομαδα της Avene στην σελιδα τους στο fb και μου ειπαν οτι ο τροπος παραγωγης δεν φερει κανενα κινδυνο για την επιδερμιδα και κατι τετοια.....Συγγνωμη για την μεγαλη απαντηση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το mineral oil έπαθα και εγώ σοκ και δυστυχώς θυμήθηκα να κοιτάξω τα συστατικά αφού την είχα ανοίξει..
      Το θέμα είναι ότι έστω και κίνδυνο να μην αποτελεί για την επιδερμίδα δεν έχω όρεξη να ασχολούμαι με μαύρα στίγματα και σπυράκια όλη την ώρα!
      Ούτε εγώ θα τη ξαναπάρω ,ελπίζω να βρω κάποια καλύτερη!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  8. Μου τη δίνει όταν βλέπω οινόπνευμα, άρωμα, parabens και παράγωγα του πετρελαίου σε προϊόντα που προορίζονται για το πρόσωπο! :/ Ελπίζω να το αλλάξουν αυτό οι εταιρείες μέσα στα επόμενα χρόνια! x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα και το ξέρεις!!
      Ελπίζω και εγώ το ίδιο ,αλλιώς στα λάδια μας!

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχαχα στα λάδια μας λέει!! Πώς λέμε στα παλιά μας τα παπούτσια; Χαχαχαχα! x

      Διαγραφή
  9. Μπράβο!Χαίρομαι όταν βλέπω τέτοια ποστ!Δυστυχώς οι περισσότερες κοπέλες που λένε κ τη γνώμη τους δημόσια ενδιαφέρονται περισσότερο να αποκτούν υπερβολικά πολλά προϊόντα σε χαμηλές τιμές παρά να προσέχουν τι βάζουν στο δέρμα τους...
    Μπράβο κορίτσια,είναι πάντα πολύ απολαυστικό να σας διαβάζω όλες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ Στέλλα!Πάντα με το καλό σου το λόγο!
      Τώρα που μεγαλώσαμε τείνουμε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα! Στο κάτω κάτω στο τέλος εμείς και το δέρμα μας θα μείνουμε και όχι τα άπειρα καλλυντικάκια!

      Διαγραφή

Από το Blogger.

© Glam Club, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena