Google+

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Hair care


Τους τελευταίους μήνες έχω πάρει την απόφαση να είμαι πολύ επιλεκτική στο τι χρησιμοποιώ στα μαλλιά μου και το δέρμα μου ,έτσι δοκιμάζω προιόντα από εταιρίες που δεν χρησιμοποιούν συστατικά που θεωρούνται "επικίνδυνα" .
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω κατά καιρούς είναι η έντονη λιπαρότητα , η τριχόπτωση και φαγούρα . Έτσι προτιμώ η καθημερινή ρουτίνα μου να είναι πολύ προσεγμένη από το να χρειάζομαι δραστικές λύσεις με θεραπείες 2-3 φορές το χρόνο.

Σήμερα έχω να σας δείξω δύο εταιρίες που δοκιμάζω !

Αρχικά η Fresh Line ,μια Ελληνική εταιρία ορκισμένη να μη χρησιμοποιεί :  PG (Propylene Glycol, Butylene Glycol),SLS, SLSES,TEA ,parabens,σιλικόνη και Παράγωγα Σιλικόνης,πετροχημικά, petrolatum και parafin gel ,PEG,συστατικά δοκιμασμένα σε ζώα,phthalates ,γενετικά τροποποιημένα συστατικά ,DEA, Lauramide DEA , Myristamide DEA, DEA Oleth-3 phosphates, carbomer, συνθετικά χρώματα ,ALUMINUM,ISOPROPYL ALCOHOL,IMIDAZOLIDINYL UREA,STEARALKONIUM CHLORIDE ,PVP/ VA COPOLYMER


  και στη συνέχεια η Desert essence(iherb) η οποία δεν χρησιμοποιεί:  Parabens, sodium lauryl/laureth sulfates, phthalates, artificial colors, silicones, EDTA, glycol, or petroleum-based ingredients.Cruelty free and biodegradable: No animal testing of raw materials or finished product. No phosphates. 

Για παράδειγμα ένα συστατικό που υπάρχει σε όλα τα καθαριστικά σε μεγάλη συγκέντρωση (δεύτερο συνήθως) , τα sls .
Δείτε πως τα εξηγεί ένα λεξικό ορολογίας που βρήκα.
"Λαυρυλοθειικό νάτριο – Λαυρυλο – αιθεροθειϊκό νάτριο (Sodium Lauryl Sulphate SLS – Sodium Laureth Sulphate SLES) : Απορρυπαντικά που χρησιμοποιούνται σαν υγραντικά για τα προϊόντα καθαριότητας του πατώματος, που βρίσκονται σε μηχανές και στο Πορτοκαλί αντιδραστήριο (το οποίο εξυπηρετούσε στο να σκοτώνει τη βλάστηση και έτσι έπληξε σε βάθος τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων κατά τη διάρκεια, αλλά και πολύ αργότερα από τον πόλεμο στο Βιετνάμ). SLS και SLES χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια σαν ερεθιστικές ουσίες ώστε να ελεγχθεί η απαλότητα των προϊόντων. Ωστόσο, το χαμηλό τους κόστος τα κάνει να παρίστανται στην πλειοψηφία των σαμπουάν και άλλων καλλυντικών αφριστικών προϊόντων. Διάφορες μελέτες έχουν υπογραμμίσει τα βλαβερά αποτελέσματα από τη χρήση τους: ουρολοιμώξεις, λοιμώξεις των νεφρών και της χολής, προβλήματα γονιμότητας, ερεθισμό των ματιών, της επιδερμίδας και του κεφαλιού, αλλεργικές αντιδράσεις, κακώσεις του κεφαλιού και πτώση των μαλλιών. Ορισμένες μελέτες έχουν ισχυριστεί ότι τα SLS και SLES είναι καρκινογόνα."http://www.proz.com/kudoz/english_to_greek/medical%3A_pharmaceuticals/1741612-sodium_laurylsulfate.html

Δείτε περισσότερα και πιο αναλυτικά σε ένα πολύ ωραίο blog που έχω βρει το makriamallia.blogspot.gr .Μπορεί να έχει σταματήσει να ανανεώνεται εδώ και πολύ καιρό αλλά οι πληροφορίες που έχει είναι φοβερές!


Και τώρα ώρα για review!!
Αυτό το ντουέτο είναι πολύ διάσημο στο Youtube,είναι το αγαπημένο της pinksofoxy ,που παρακολουθώ φανατικά!
Ένα σχόλιο που θέλω να κάνω και για τα δύο είναι η μυρωδιά τους.Είναι υπερβολικά έντονη ,δεν θυμίζει καθόλου την μυρωδιά της φυσικής καρύδας ,ούτε της τεχνητής (τύπου Body shop) αλλά μου θυμίζει αρωματικό αυτοκινήτου.Γυρνώντας από το ταχυδρομείο μου μύριζαν μέσα από το κουτί και είχα απογοητευτεί απίστευτα!Ευτυχώς όμως ,στα μαλλιά δεν είναι τόσο έντονη και μπορώ να πω πως μετά από ένα μήνα χρήσης αρχίζει να μου αρέσει!

Desert Essense coconut shampoo ~5 ευρώ
Είναι ένα σαμπουάν που απευθύνεται σε ξηρά μαλλιά ,είναι ενυδατικό , κάνει ικανοποιητικό αφρό και νιώθω πως καθαρίζει αποτελεσματικά τα μαλλιά.Ο μόνος λόγος που ίσως προτιμήσω κάποιο άλλο την επόμενη φόρα από την εταιρία (βλ. Red rasberry shampoo) είναι το ότι τα δικά μου μαλλιά είναι λιπαρά και ίσως ένα άλλο σαμπουάν, όχι τόσο ενυδατικό, να είναι λίγο καλύτερο.
Γενικά έμεινα ικανοποιημένη,δεν είχα φαγούρα και μπορούσα με πολλή μεγάλη άνεση να λούζομαι μέρα παρά μέρα!
Desert Essence coconut conditioner ~5 ευρώ
Τα conditioner χωρίς σιλικόνες ήταν μια νέα εμπειρία για μένα!Η υφή του συγκεκριμένου είναι σαν βούτυρο και μετά το ξέβγαλμα δεν αφήνει την κλασική αίσθηση της γλίτσας γύρω από την τρίχα. Μετά από ένα μήνα μπορώ να πω πως τα μήκη μου είναι ενυδατωμένα χωρίς αυτή την υπερβολική απαλότητα που βαραίνει τα μαλλιά. Δεν μου δημιούργησε πρόβλημα στο χτένισμα,ούτε στο φριζάρισμα αλλά γι αυτό θα μιλήσω στα επόμενα post!
Γενικά ήταν ένα "περίεργο" conditioner και θα ήθελα να δοκιμάσω κι άλλα από τη desert essence !
Desert Essence Red Raspberry shampoo ~5 ευρώ
Αυτό το σαμπουάν μου άρεσε πάρα πολύ!! Καθάριζε τέλεια ,μύριζε τέλεια και άφηνε τα μαλλιά πολύ λαμπερά! Μου κράταγε τη λιπαρότητα περισσότερο από το Coconut και είναι ξανά στη wishlist μου !

Fresh line Athena moisturising & detoxifying hair therapy* &
Fresh line mayonnaise hair mask   ~18 ευρώ/200 ml
Αυτές οι δύο μάσκες μοιάζανε αρκετά! Έχουν ίδια υφή και μυρωδιά και αφήνουν τα μαλλιά πάρα πολύ απαλά!
Τις χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με το σαμπουάν red rasberry μια φορά την εβδομάδα για έξτρα περιποίηση!
Παρόλο που δεν έχουν σιλικόνες, περιέχουν πληθώρα λαδιών και αιθέριων ελαίων που αφήνουν τα μαλλιά απλά υπέροχα!Δεν μοιάζουν καθόλου με τις κλασικές μάσκες του σούπερ μάρκετ ,η αίσθηση που αφήνουν , δεν είναι το "κάτι δεν έχω ξεπλύνει από τα μαλλιά" μου αλλά το ότι κάτι έχει εισχωρήσει στην τρίχα! Κάτι ακόμα που μου άρεσε πολύ είναι το ότι χρειάζομαι την ποσότητα ενός κέρματος περίπου για να καλύψω τα μήκη μου . Απλώνεται πάρα πολύ εύκολα ,απλά τρίβοντάς απαλά στα μαλλιά.Έτσι μου είναι πάρα πολύ εύκολο να διαθέσω τόσα χρήματα για μια μάσκα μιας και κρατάει τριπλάσιο χρόνο από κάποια άλλη.
Η μόνη μικρή διαφορά τους ,που εντόπισα είναι στο ότι η Athena δίνει περισσότερη λάμψη ενώ η mayonnaise περισσότερη ενυδάτωση.

Γενικά είναι εξαιρετικά προιόντα και θα ήθελα τώρα με το -20% να δοκιμάσω την καινούρια σειρά με το Νέκταρ!!

Αυτά από μένα!Έχετε δοκιμάσει κάποιο προϊόν από αυτά ή έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο;




*προϊόν pr

12 σχόλια:

  1. Το raspberry το έχω ήδη στο καλάθι μου για την επόμενη παραγγελία! ;) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι!!Να το πάρεις σίγουρα!Εγώ θέλω να δοκιμάσω και το λεμόνι!

      Διαγραφή
  2. Αρχικά να σου πω ότι με τρομοκράτησες με τα SLS (θα πάω να ψάξω όλα μου τα προϊόντα)!! Έχω παρατηρήσει μεγάλη κινητικότητα στα Desert Essence - μήπως ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσω; Επίσης, μπορεί να μην έχω χρησιμοποιήσει προϊόντα για τα μαλλιά, αλλά ότι έχω πάρει από τη Fresh Line ήταν εξαιρετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. lol! Πρέπει να δοκιμάσεις και από τα δύο!
      Καλά η fresh line ζωγραφίζει συνεχώς!

      Διαγραφή
  3. Αχ όλες οι μυρωδιές (καρύδα και raspberry) είναι από τις αγαπημένες μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γω το παθαίνω καμιά φορά με τα σαμπουάν...φαγούρα και δεν συμμαζέυεται και δεν έχω καν λιπαρά μαλλιά!!Αντίθετα...μου κίνησε την περιέργεια η συγκεκριμένη εταιρεία!!Επίσης να σου πω ότι μπορείς να φτιάχνεις και μόνη σου μαγιονέζα!Είναι η καλύτερη μάσκα μαλλιών !(λένε-εγώ δεν έχω κάτσει να φτιάξω ποτέ! :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η φαγούρα είναι βασανιστήριο,και πολύ άβολη επίσης όταν με πιάνει έξω!
      Λες να δοκιμάσω!!Νομίζω πως είναι λίγο δύσκολη!

      Διαγραφή
  5. και εγω αρχισα να προσεχω πιο πολυ τα μαλλια μου χεχε πολυ ωραιο review!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειο post! Αυτό με το rasberry πρέπει να μυρίζει υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.

© Glam Club, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena