Google+

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Dublin & London Drugstores!


Aπό τότε που ξεκίνησα την ενασχόληση με το beauty blogging έχω "εθιστεί" στην αναζήτηση  και δοκιμή νέων προϊόντων μακιγιάζ! Έτσι στις φετινές καλοκαιρινές διακοπές μου όπου και επισκέφθηκα το Δουβλίνο και το Λονδίνο έδρασα ως beauty reporter γυρνώντας οτιδήποτε μαγαζί πουλούσε καλλυντικά* και σας παρουσιάζω την εικόνα των βρετανικών drugstores κυρίως!

Dublin

To Δουβλίνο είναι μια πανέμορφη πόλη που μοιάζει σαν να έχει μείνει σε μια άλλη εποχή! Κοιτώντας τα σπίτια αλλά και τους ντόπιους ένιωθα ότι ήμουν στη δεκαετία του '70 ή του '80! Δεν φημίζεται για ιδανικό προορισμό για shopping και κατάλαβα ακριβώς το γιατί. Στους κεντρικούς του δρόμους όπου ήταν συγκεντρωμένα τα μαγαζιά υπήρχαν κυρίως μεγάλες γνωστές αλυσίδες καταστημάτων (H&M, Topshop, Selfridges κλπ) τα οποία επαναλαμβάνονταν ανά τετράγωνο. Από drugstores είχε μόνο τα γνωστά βρετανικά Boots, τα οποία όμως ήταν πολύ λίγα και μη εξοπλισμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα της Αγγλίας.

Dublin Castle
Στα ιρλανδικά Boots βρήκα αρκετές μάρκες καλλυντικών που δεν έχουμε στην Ελλάδα, όπως Rimmel,Barry M, Collection, Natural Collection, No7 αλλά και τις περισσότερες γνωστές εταιρίες που έχουμε και εδώ, όπως Maybelline, L'Oreal κλπ. Μιας και το νόμισμα της Ιρλανδίας είναι το ευρώ η σύγκριση ήταν πιο εύκολη και γενικά οι τιμές τους ήταν πολύ πιο χαμηλές σε σχέση με τις ελληνικές. Συγκεκριμένα:
  • Όλα τα L'Oreal ήταν λίγο πιο φθηνά από εδώ όμως υπήρχε προσφορά στα 3 το 1 δώρο (δεν ξέρω αν είναι μόνιμη ή έτυχε και την πέτυχα) που σίγουρα συμφέρει καλύτερα
  • Όλα τα προϊόντα Maybelline ήταν περίπου 20% πιο φθηνά απ'ότι στην Ελλάδα και υπήρχε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία και είχαν και αυτά προσφορά στα 3 το 1 δώρο
  • Τα Revlon βρίσκονταν σε πολύ μεγαλύτερη ποικιλία από τα stands του Hondos Center και του Notos Galleries, όμως δε θα έλεγα ότι οι τιμές ήταν πολύ φθηνότερες. Το θετικό ήταν ότι και εδώ υπήρχαν κάποιες προσφορές, όπως για παράδειγμα στα Just Bitten Kissable Balm Stains όπου τα δυο κόστιζαν 15 ευρώ (όταν στα Hondos Center το ένα κοστίζει 13 ευρώ)

Όσον αφορά τις εταιρίες που δεν βρίσκουμε στην Ελλάδα όμως μπορούμε να αγοράσουμε μέσα από ηλεκτρονικά καταστήματα κατέληξα στα παρακάτω:
  • Τα Rimmel ήταν περίπου 10% πιο ακριβά από τις τιμές που τα βρίσκουμε σε site όπως το feelunique με τη διαφορά ότι τα stands τους ήταν τεράστια και είχαν μεγάλη ποικιλία
  • Τα Barry M είχαν προσφορά το 2ο στη μισή τιμή για κάποια από τα προϊόντα τους, αλλά δεν είχαν μεγάλη ποικιλία σε σχέση με αυτά που μπορούμε να βρούμε στο asos.
Tις εταιρίες Collection, Natural Collection και No7 δεν τις έχω βρει μέχρι στιγμής σε κάποιο ηλεκτρονικό μαγαζί. Το μόνο που άξιζε κατά τη γνώμη μου ήταν το πασίγνωστο πλέον concealer της Collection το οποίο και έχω λατρέψει ήδη (και έχω μετανιώσει που δεν αγόρασα περισσότερα). Η Natural Collection είναι σαν την Essence από θέμα τιμής και ποιότητας, απ΄'οσο μπόρεσα να κρίνω, ενώ η Νο7 είναι αρκετά ακριβή για drugstore αλλά δίνει κουπόνι 3 ευρώ (και 3 λίρες στα Boots της Αγγλίας) με κάθε αγορά.


Τέλος στα Boots βρήκα ακόμα και πινέλα Ecotools και RealTechniques σε τιμές ίδιες με αυτές του feelunique (πιο ακριβά δηλαδή από το iHerb) όμως υπήρχε η διαφορά στα δυο πινέλα το δεύτερο στη μισή τιμή. Βρήκα επίσης και το TangleTeezer σε τιμή σαν και αυτή του feelunique αλλά σε περιορισμένα χρώματα και σχέδια.


Μπήκα σε λίγα καταστήματα με high end καλλυντικά και είδα ότι είχαν τις ίδιες τιμές με την Ελλάδα στα περισσότερα, ενώ η MAC ήταν ελάχιστα φθηνότερη (για να καταλάβετε τη διαφορά τα κραγιόν από 18 ευρώ έκαναν 17).

London

Το Λονδίνο το είχα επισκεφθεί και στο παρελθόν, πριν αποκτήσω όμως τη φρενίτιδα με οτιδήποτε σχετικό με καλλυντικά! Έτσι τώρα ήταν η πρώτη μου επίσκεψη στα Boots και στα Superdrug που είναι τα δικά τους drugstore καταστήματα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση με τις σύγχρονες βρετανίδες είναι το υπερβολικό τους βάψιμο και το self tanning. Είχα ακούσει τον Wayne Goss να αναφέρει αυτό το φαινόμενο σε αυτό το βίντεο, όμως δεν τον είχα πιστέψει. Νομίζω πώς όλες οι γυναίκες φορούσαν μόνιμα ψεύτικες βλεφαρίδες! Φυσικά και τα καταστήματα καλλυντικών είναι περισσότερο γεμάτα με κόσμο σε σχέση με τα ιρλανδικά.

Boots

Για τα Boots ισχόυν ακριβώς ότι σας έγραψα και για τα ιρλανδικά, αν και στο Λονδίνο έβρισκα Boots κυριολεκτικά σε κάθε γωνία! Υπήρχε επίσης η διαφορά ότι εδώ τα Revlon ήταν πολύ φθηνότερα. Συγκεκριμένα το Colorstay Foundation κόστιζε 14 ευρώ όταν στην Ιρλανδία κόστιζε 17 (και στην Ελλάδα 25!) και η προσφορά με τα 2 Just Bitten Kissable Balm Stains κόστιζε 12 ευρώ.

Superdrug
Μιας και καλύψαμε τα Boots ας περάσουμε στα Superdrug! Αυτά ήταν πιο ενδιαφέροντα καταστήματα μιας και πέρα από όλες τις προαναφερθήσες εταιρίες είχαν ακόμα τις εταιρίες MUA και Sleek! Το κακό ήταν ότι δεν τις είχαν σε όλα τα καταστήματα τους και σε όσα τις είχαν τα stand ήταν μισοάδεια. Παρ'όλα αυτά έκανα την έρευνά μου:

  • Τα Sleek είναι πιο φθηνά από τις τιμές με τις οποίες τα βρίσκουμε στο site τους μόνο αν έχει πέσει η ισοτιμία ευρώ-λίρας. Για παράδειγμα, οι γνωστές i-Divine παλέτες κόστιζαν 8 λίρες, που με την τρέχουσα ισοτιμία ήταν 9,50 ευρώ σε σχέση με 10. Κοινώς οι διαφορές ήταν πολύ μικρές και τα διαθέσιμα προϊόντα πολύ περιορισμένα.
  • MUA έβρισκα ακριβώς στις τιμές του site, με τη διαφορά ότι δεν υπήρχε καμία προσφορά, όπως συνήθως βλέπουμε ηλεκτρονικά. Με ενδιέφερε πιο πολύ να δω τη νέα τους σειρά Fashionista, αλλά απ'όλα τα καταστήματα που επισκέφθηκα μόνο σε ένα βρήκα stand και αυτό ήταν σχεδόν άδειο. Επίσης γνωρίζατε ότι έχουν μια σειρά καλλυντικών σε συνεργασία με τους One Direction? Ήταν πραγματικά σαν παιδικά καλλυντικά!
Όσον αφορά τα high end καλλυντικα, ήταν αρκετά πιο ακριβά σε σχέση με τις τιμές που βρίσκουμε σε ελληνικά καταστήματα και δεν τα έψαξα σε βάθος.

Conclusion

Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη που θα έκανα αυτό το ταξίδι και για να βρω νέα καλλυντικά, όμως τελικά άξιζει shopping trip μόνο για προϊόντα αισθητικής; Εγώ κατέληξα πώς όχι... Οι περισσότερες εταιρίες που είναι διαθέσιμες στα βρετανικά drugstore βρίσκονται και σε ηλεκτρονικά καταστήματα με ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές. Τα μόνα που βρήκα ότι άξιζαν είναι:
  • Το concealer της Collection, το οποίο δεν βρίσκω κάπου αλλού
  • ΜΑC ή γενικά high end καλλυντικά από τα αεροδρόμια - μαζί με το Ελ. Βενιζέλος, μιας και είτε δικαιούστε duty free είτε όχι είναι περίπου 25% φθηνότερα από τα ελληνικά καταστήματα






Ελπίζω να μην σας κούρασα με το μεγάλο κείμενο, αλλά χάρηκα που μοιράστηκα τις εμπειρίες μου μαζί σας! Περιμένω τα σχόλιά σας!

*Οφείλω να ευχαριστήσω το αγόρι και συνταξιδιώτη μου για την αμέριστη υπομονή του!

16 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στον υπομονετικό συνταξιδιώτη και σύντροφο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη ανάρτηση!! Ευχαριστούμε που μας παρουσίασες το "οδοιπορικό" μιας beauty blogger! ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ωραια η ερευνα σου, θελω πολυ να παω και εγω στο Λονδινο πρεπει να ειναι πολυ ομορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν όντως πολύ όμορφα! Είναι από τους πιο κλασικούς προορισμούς!

      Διαγραφή
  4. πολυ πολυ ωραιο το post!
    πριν δυο περιπου χρονι αη αδερφη μου μου ειχε φερει τοσα drugstore καλλυντικα απο δουβλινο που ζηλεψα!

    περιμενουμε review για το Collection 2000 concealer να δουμε πυ μπορουμε να το βρουμε online!

    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασιλική μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Σίγουρα θα κάνω post review για το concealer της Collection αλλά και της Maybelline το καινούριο (αυτό με το σφουγγαράκι) που δοκίμασα για πρώτη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουαου!! Τέλειο post!!! Πόσο ζηλεύω δε χρειάζεται να το πω καν :-Ρ

    Έχετε tag κορίτσια!!! http://beautyincrisis.blogspot.gr/2013/08/tag-5-product-make-up.html

    Φιλιά πολλά ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σούπερ απολαυστικό ποστ! Περιμένουμε τη γνώμη σου για τα κονσίλερ, ξέρεις, για να αγγαρέψουμε την επόμενη που θα ταξιδέψει χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαιρετική ανάρτηση για δυο πολύ αγαπημένες πόλεις που έχω καιρό να επισκεφτώ και με ταξίδεψες τόσο ευχάριστα! Έχεις δίκιο ότι το on-line shopping έχει αντικαταστήσει κατά πολύ το trip for shopping αλλά ένα ταξίδι είναι πάντα ένα ταξίδι και συνδυάζει και άλλα όμορφα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ μου αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις..
    Ταξιδεύουμε με τις εικόνες.!
    Υπέροχο post :)

    Alexandra by beautydiarybyalexandra.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο post, μπράβο για την ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ καλή ανάρτηση,μ'άρεσε που ήσουν λεπτομερής κ αναλυτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.

© Glam Club, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena